Andreas Ricci är lärare i matematik vid Katedralskolan i Lund och tyckte att Kleindagarna var en av de bästa fortbildningar han varit på under sina 20 år som lärare.

Vad tyckte du om Kleindagarna?

– Helt fantastiskt bra. Det var underbart att få en fortbildning där fokus låg på matematiken. Det var lärorikt och utmanande att lyssna till föredragen, att alla hade en gemensam referensram bidrog till trevliga och givande samtal och diskussioner. Många av föreläsarna stannade även kvar under dagen så att man fick tid att ställa frågor och fördjupa vissa resonemang.

Hur har Kleindagarna utvecklat dig som lärare?
– Det var roligt att höra hur lärare i andra delar av Sverige gör och hanterar frågor kring matematik. Det var perspektivgivande. Sedan var det lärorikt att sitta med andra matematiker och få andra synvinklar på problem och utmana sitt eget sätt att se på, och resonera kring, matematik och hur man kunde utveckla lektioner rent praktiskt.

Skulle du rekommendera andra att söka Kleindagarna?
– Absolut! Alla som har möjlighet att åka borde göra det. Det är en fantastisk fortbildning med fokus på ämnet. Den bästa jag varit på under mina 20 år som lärare. Att få komma bort till en så pass fantastisk och annorlunda miljö bidrar också till den positiva känslan.

STOCKHOLM 20160108 Kleindagarna på Institut Mittag-Leffler. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090
STOCKHOLM 20160108
Kleindagarna på Institut Mittag-Leffler.
Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090