Årets första Kleindagar är nu till ända, efter en fin helg på Institut Mittag-Leffler. Så här tyckte några av Kleindeltagarna om helgen:

Anders och Magnus_liten

Anders Karlsson och Magnus Dahlström

Anders Karlsson från Ållebergsgymnasiet i Falköping: Kleindagarna känns som ett privilegium! Detta är en fantastisk chans att nätverka och utvecklas. Jag hoppas kunna få till en ännu bättre brygga mellan gymnasiematten och högre utbildning/forskning inom matematik – det är inte så lätt att få till i vardagen. Inom samhällsämnet pratar man om det som hände igår, medan man inom matematiken till stor del pratar om det som utvecklades på 1700-talet. Om man inte får ämnesfortbildning på 40 år så kan man snart bara samma sak som skolboken. Men tyvärr är det ofta en kostnadsfråga som avgör om man får åka iväg eller inte.

Magnus Dahlström från Pauliskolan i Malmö: Kleindagarna är jättebra! Det är en fantastisk miljö och man är lagom förvirrad efter föreläsningarna. Jag hoppas kunna ta med lektionsmodellen hem, och jag vill också komma åt ”nyare” matematik. Jag vill kunna sprida detta till kollegorna.

Ann-Katrin

Ann-Katrin Sturesson

Ann-Katrin Sturesson från Gislaveds gymnasium: Det är en så fin miljö! Det är en förmån att få vara här. Jag har förhoppningar om att få något för egen del – som sen också kommer vara bra för eleverna.