2016 års upplaga av Kleindagarna äger rum den 8-10 januari samt den 10-12 juni och den 19-21 augusti på Institut Mittag-Leffler i Stockholm. Du ansöker till Kleindagarna här. Sista ansökningsdag för januaris Kleindagar är 1 november 2015. Ansökan till sommarens Kleindagar stäner den 1 april.

Vid alla tre Kleintillfällen välkomnar vi ett tjugotal gymnasielärare i matematik tillsammans med professorer och högskolelärare i matematik till världsledande Institut Mittag-Leffler i Djursholm, strax utanför Stockholm. Under dessa tre dagar kommer vi tillsammans utveckla och planera morgondagens matematiklektioner för gymnasiet.

Intressant matematik presenteras av forskare och vi engageras i spännande workshops där vi byter erfarenheter och lärdomar av varandras matematiska synsätt och undervisningssituation. Under konferensen använder vi Kleindagarnas cykel av föreläsning, gruppvisa diskussioner och sammanställning sammanlagt fyra gånger. Varje cykel har ett matematiskt tema. Sista dagen används för att färdigställa lektionerna. Läs mer om hela upplägget här.

Ansökan
Ta chansen att vara med i årets upplaga av Kleindagarna och ansök nu. Sista ansökningsdagen är den 1 november för januaris Kleindagar. Ansökan till Kleindagarna i juni och augusti öppnar i vår. Du ansöker till Kleindagarna här.

Om du vet några matematiklärare som du tror skulle vara intresserade av Kleindagarna, skicka gärna deras namn och mailadress till [email protected] så hör vi av oss till dem och berättar mer.

Arrangörer och finansiär
Kleindagarna arrangeras av Svenska Kommittén för Matematikutbildning (SKM)Svenska Nationalkommittén för Matematik (KVA), Institut Mittag-Leffler och finansieras av Brummer & Partners.

För mer information:

Gå med i vår Facebooksida och få senaste informationen om årets Kleindagar.
Vid frågor, kontakta Ola Helenius eller Maria Weiss.