2017 års upplaga av Kleindagarna äger rum den 13-15 januari samt den 9-11 juni och den 18-20 augusti på Institut Mittag-Leffler i Stockholm. 

Ansökan till januarikonferensen är nu öppen och du ansöker till Kleindagarna här.
Sista ansökningsdag är 16 oktober!!

Ansökan för sommarens Kleindagar öppnar först till våren med sista ansökningsdag 1 april.

Vid alla tre Kleintillfällen välkomnar vi ett tjugotal gymnasielärare i matematik tillsammans med professorer och högskolelärare i matematik till världsledande Institut Mittag-Leffler i Djursholm, strax utanför Stockholm. Under dessa tre dagar kommer vi tillsammans utveckla och planera morgondagens matematiklektioner för gymnasiet.

Intressant matematik presenteras av forskare och vi engageras i spännande workshops där vi byter erfarenheter och lärdomar av varandras matematiska synsätt och undervisningssituation. Under konferensen använder vi Kleindagarnas cykel av föreläsning, gruppvisa diskussioner och sammanställning sammanlagt fyra gånger. Varje cykel har ett matematiskt tema. Sista dagen används för att färdigställa lektionerna. Läs mer om hela upplägget här.

Ansökan
Ta chansen att vara med i årets upplaga av Kleindagarna och ansök nu. Ansökan till Kleindagarna i juni och augusti öppnar i vår. Du ansöker till Kleindagarna här.

Om du vet några matematiklärare som du tror skulle vara intresserade av Kleindagarna, skicka gärna deras namn och mailadress till [email protected] så hör vi av oss till dem och berättar mer.

Arrangörer och finansiär
Kleindagarna arrangeras av Svenska Kommittén för Matematikutbildning (SKM)Svenska Nationalkommittén för Matematik (KVA), Institut Mittag-Leffler och finansieras av Brummer & Partners.

För mer information:

Gå med i vår Facebooksida och få senaste informationen om årets Kleindagar.
Vid frågor, kontakta Samuel Bengmark eller Maria Weiss.