Herman Katea på Kleindagarna

Mattelärare från hela Sverige samlades under Kleindagarna. Syftet var att hitta nya sätt och verktyg för att få elever på gymnasiet att öppna ögonen för matte. En av dem var Herman Katea, mattelärare på It-gymnasiet Södertörn. Vi högg honom direkt efter första föreläsningen och ställde ett par snabba frågor om Kleindagarna. Så här kände han efter första föreläsningen.

Hur känns det att vara här?

  • Det känns jättebra! Att få sitta på föreläsning så här känns lite som under studenttiden. Det är kul att få träffa alla andra lärare och få höra om deras erfarenheter.

Vad handlade första föreläsningen om?

  • Den handlade om optimering utan derivata. Det var intressant, jag kände inte till så mycket om det tidigare.

Varför valde du att söka till Kleindagarna?

  • Jag fick höra av kollegor om Kleindagarna och eftersom jag alltid är intresserad av att utveckla undervisningen valde jag att söka. Det är viktigt att hela tiden förändra och förnya hur man lär ut.

Vad hoppas du få med dig från Kleindagarna?

  • Andra perspektiv på undervisningen. Man fastnar lätt i sitt eget sätt att se på saker och då är det bra med erfarenhetsutbyte. Jag gillar också att träffa nya lärare och bygga nätverk.

Skulle du rekommendera andra att söka till Kleindagarna?

  • Absolut! Jag hoppas också att Kleindagarna blir större i framtiden så att fler får chansen att vara med.

Herman är inte ensam om att uppskatta dessa dagar på Mittag-Leffer institutet på Djursholm. Mattelärare från hela Sverige samlas under Kleindagarna varje år för att överbygga glappet mellan gymnasiet och högskolan. Du som är mattelärare kan själv ansöka att få vara med vid nästa tillfälle via vårt ansökningsformulär. Lycka till!