STOCKHOLM 20160108 Kleindagarna på Institut Mittag-Leffler. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Andreas Logg, lärare i matematik och fysik vid Hulebäcksgymnasiet i Harryda deltog på Kleindagarna i januari. Han har svårt att tänka sig en bättre fortbildning och säger att det var ett väldigt givande möte mellan matematiker och engagerade lärare i en enastående miljö.

Vad tyckte du om Kleindagarna?

– Fantastiskt! Det är svårt att tänka sig en bättre fortbildning än Kleindagarna. Just kombinationen av fördjupad ämneskunskap och saker som man kan ta med direkt in i klassrummet. Dessutom är det ju ett väldigt givande möte mellan matematiker och engagerade lärare i en enastående miljö. Man känner historiens vindslag och det kan lätt bli hisnande att se och läsa de böcker som finns i biblioteket.

Hur har Kleindagarna utvecklat dig som lärare?

– Det var bra att få en modell att arbeta utifrån och kunna utveckla. Roligt med tips och råd kring hur man skulle kunna bryta ner avancerade matematiska problem och introducera dem på gymnasial nivå. Även om man inte kan räkna på hela problem så kan man komma en bra bit på vägen och förhoppningsvis väcka intresset för matematik hos eleverna.

Under Kleindagarna möts lärare från gymnasiet respektive akademin – vad har ni lärt er av varandra?

– Mycket! Dels var det fantastiska föredrag som hölls men flera professorer stannade även kvar därefter vilket ledde till mycket givande samtal både om stort och smått kring matematik i skolan. Det bidrog även till ett fördjupande resonemang kring de frågor som diskuterades i små grupper.

Skulle du rekommendera andra att söka?

– Absolut! Jag talar mig varm om Kleindagarna med mina kollegor och hoppas att det ska sprida sig bland flera.

Ansök till Kleindagarna här

I bild ser vi Andreas till höger mitt uppe i en diskussion med andra matematiklärare.