Nu är det bara två dagar kvar till årets första Kleindagar går av stapeln! Vi passade på att ringa upp en av årets deltagare  för att se hur det känns. Niklas Karlsson arbetar till vardags på Solbergagymnasiet i Arvika.

Bild - Niklas ny

Kleindagarna närmar sig med stormsteg, hur känns det?

– Det ska bli spännande! Jag är ju mitt uppe i avslutningen av en termin och Kleindagarna blir något som tydligt kommer att bryta av mot den vardagen.

Vad har du för förväntningar på Kleindagarna? 

– Förhoppningsvis kommer det ge mig många nya tankar kring hur man på bästa sätt förbereder eleverna i tänket man behöver ha i universitetsmatematiken. Och så hoppas jag att man får jobba mycket praktiskt. Att man får med sig saker som är handfasta, t ex arbetar fram konkreta upplägg för lektioner.

Vad fick dig att söka till Kleindagarna?

Jag fick höra talas om Kleindagarna via ett utskick från vår rektor. Jag känner inte någon som har varit med på Kleindagarna tidigare, däremot har jag en kollega som lyssnat på ett föredrag som Kleindagarna höll på Skolforum. En annan viktig del är att vår skola har en stor andel elever som går vidare till universitet. Jag träffar många av dem i efterhand och de pratar ofta om hur viktigt det är att få med sig rätt saker från gymnasiet.